Ontwikkelteams

We starten dit schooljaar met het opzetten van ontwikkelteams, Deze teams hebben als taak de belangrijke vakgebieden een boost te geven. De teams voor rekenen en Engels zijn al druk bezig, maar ook voor wereldoriëntatie, IKC en meer wordt alles in gereedheid gebracht om De Wegwijzer vooruit te helpen.

Chromebooks

Sinds het schooljaar 2020/2021 werken we vanaf groep vier t/m acht met Chromebooks. Daarnaast gebruiken we in de groep 1/2 ipads.

Engels

We geven sinds het schooljaar 2019/2020 Engels van groep één tot en met acht. We worden hierin begeleid door Carly Klein. We werken toe naar het early bird certificaat.

 

 

 

 

De bibliotheek op school

Sinds enkele jaren hebben wij in school een lokaal ingeruimd voor “De bibliotheek op school”. In samenwerking met de bibliotheek in Nieuwleusen hebben we een collectie samengesteld en de kinderen uit alle groepen kunnen hier boeken lenen. Van prentenboek tot studieboek.

Dat betekent dat wij een leescoördinator hebben die diverse zaken op leesgebied stroomlijnt en stimuleert. Jaarlijks doen wij ook mee aan de leesmonitor. Dat is een onderzoek naar allerlei zaken die met lezen op school te maken hebben.

Eén van de zaken die rechtstreeks met leesbevordering te maken hebben is dat wij als school hebben afgesproken dat we ’s morgens in groep 3 t/m 8 starten met een kwartier stillezen.

 

 

Cultuur

Wij vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd met cultuur in aanraking komen. Daarom hebben we voor iedere groep jaarlijks een aantal activiteiten op cultureel gebied gepland.

Zo gaat iedere groep jaarlijks naar een voorstelling. Soms is dat op school soms op een andere locatie. Deze voorstellingen zijn vaak interactief. Ook bezoeken aan musea zitten in dit programma.

Verder laten wij de kinderen in groep 3 kennismaken met vioolles. Zij krijgen dan 4 lessen aangeboden in een klein groepje.

In groep 5 wordt een cursus djembee gegeven.

En in groep 6 krijgen ze op dezelfde manier gitaarles aangeboden in 4 lessen.

 

Share This